Het belang van authentieke restauratie bij vintage dressoirs

Vintage meubelen worden door verzamelaars en liefhebbers gewaardeerd om hun unieke ontwerp, hun kwaliteitsvakmanschap en hun historische betekenis. De zorg voor deze stukken vereist echter speciale aandacht en zorg om hun levensduur en schoonheid te waarborgen. In dit artikel bespreken we enkele tips en trucs voor de verzorging van vintage designmeubelen, zoals teakhouten dressoirs, tafels en stoelen met stoffen.

47803DA8 A9C9 461D AE2A 23203ADBFAA5
IMG 8741 2

Houten dressoirs en tafels

Afwerking

Tenzij anders vermeld, worden onze collecties houten meubelen gewoonlijk geschuurd en gepolitoerd met Shellac. Dit zorgt voor een gemakkelijk te onderhouden duurzame afwerking die de natuurlijke schoonheid van de houtnerf niet aantast.

Onderhoud

Wij adviseren om alle keukengerei en dranken op matten te plaatsen en gemorst voedsel onmiddellijk weg te vegen.
U krijgt van ons bij aanschaf van een houten meubel speciale onderhoudsolie mee.

Reiniging

Om te reinigen, afnemen met een vochtige doek en vervolgens oppoetsen met een droge doek. Bij hardnekkiger vlekken moet een oplossing van een mild reinigingsmiddel op de doek worden gebruikt.

Warmte

Plaats nooit hete voorwerpen zoals borden rechtstreeks op de tafel zonder een hittebestendige mat of onderzetter te gebruiken.
Laat vocht niet te lang liggeb en droog het snel af let op planten potten die lekken en gebruik onderzetters voor de glazen.

Houd er rekening mee dat dit alleen als richtlijn moet worden gebruikt, omdat de afwerking van elk hout kan variëren. Neem contact met ons op bij twijfel.

Meubels met stoffen

Vintage stoelen of banken met stof kunnen elke kamer een vleugje elegantie en verfijning geven. De verzorging van deze stoelen vereist echter speciale aandacht om de stof te beschermen en schade te voorkomen. Hier volgen enkele tips voor de verzorging van vintage stoelen met stof:

Stof, vuil en haren van huisdieren kunnen zich ophopen op de stof van uw vintage stoelen, waardoor ze vuil worden en verkleuren. Om dit te voorkomen moet u de stof regelmatig stofzuigen met een zachte borstel.

Gebruik een stofreiniger

Als uw vintage stoelen bevlekt of vuil worden, moet u een stofreiniger gebruiken die speciaal ontworpen is voor het type stof van uw stoelen. Volg de instructies op het reinigingsmiddel zorgvuldig op en test het op een klein, onopvallend deel van de stof voordat u het op de hele stoel gebruikt.

Vermijd water

Water kan de stof van uw vintage stoelen beschadigen en ervoor zorgen dat deze verkleurt en vlekken krijgt. Vermijd het gebruik van water om de stof te reinigen en verzadig de stof nooit met water.

IMG 8739