Nathan dressoirs newjujuweb 20234 2

Nathan merk historie

Nathan Furniture is een Britse fabrikant die al meer dan 100 jaar meubelen van hoge kwaliteit produceert. Het bedrijf werd in 1916 opgericht door Barnett Nathan, die in een kleine werkplaats in Tottenham, Noord-Londen, meubels begon te maken.

In de jaren 1930 begon het bedrijf met de productie van een reeks stijlvolle dressoirs, die zeer populair werden. Deze dressoirs werden gemaakt van hoogwaardige materialen en hadden elegante ontwerpen die zowel functioneel als mooi waren.

De Nathan dressoirs uit de jaren 1950 en 1960 zijn tegenwoordig bijzonder gewild bij verzamelaars. Deze dressoirs werden gemaakt in verschillende stijlen, waaronder mid-century modern en Scandinavisch geïnspireerde ontwerpen. Ze werden vaak gemaakt van teakhout of ander hardhout en kenmerkten zich door strakke lijnen, organische vormen en minimalistische details.

Nathan Furniture bleef buffetkasten en andere meubelen produceren gedurende de hele 20e eeuw en tot in de 21e eeuw. In de jaren 1970 verhuisde het bedrijf naar een nieuwe fabriek in Whittlesey, Cambridgeshire, waar het vandaag de dag nog steeds meubels produceert.

Vandaag de dag staat Nathan Furniture bekend om zijn streven naar kwaliteit en duurzaamheid. Het bedrijf gebruikt FSC-gecertificeerd hout in zijn producten en is lid van het Furniture Industry Sustainability Program, dat tot doel heeft de milieu-impact van de meubelproductie te verminderen. De dressoirs en andere meubels van Nathan Furniture blijven zeer gewaardeerd door verzamelaars en designliefhebbers vanwege hun tijdloze stijl en kwaliteitsvakmanschap.