jentique dressoirs newjujuweb 20232 2

Jentique merk historie

Jentique Furniture was een Britse meubelfabrikant die in het midden van de 20e eeuw werd opgericht. Het bedrijf werd in de jaren 1930 opgericht in High Wycombe, Buckinghamshire, een stad die bekend staat om zijn meubelmakerij. Aanvankelijk produceerde Jentique kleine meubelen, maar al snel werden grotere stukken geproduceerd, waaronder eetkamer- en slaapkamermeubelen.

In de naoorlogse jaren werd Jentique bekend om zijn meubelen van hoge kwaliteit die traditioneel vakmanschap combineerden met modern design. De moderne ontwerpen van het bedrijf waren bijzonder populair en kenmerkten zich vaak door strakke lijnen, organische vormen en eenvoudige details. De meubelen van Jentique werden gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder teakhout en andere hardhoutsoorten, en werden gebouwd om lang mee te gaan.

In de jaren zestig en zeventig breidde Jentique zijn assortiment uit met onder meer kantoormeubelen. De reputatie van het bedrijf op het gebied van kwaliteit en design bleef groeien en het meubilair werd verkocht in warenhuizen en meubelzaken in het hele Verenigd Koninkrijk.

Tegen de jaren tachtig kreeg Jentique het echter moeilijk door de toenemende concurrentie van overzeese fabrikanten en de veranderende smaak van de consument. In 1985 werd het bedrijf verkocht aan Nathan Furniture, een andere Britse meubelfabrikant, en de fabriek van Jentique in High Wycombe werd gesloten.

Vandaag de dag zijn vintage Jentique meubelen zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers vanwege hun kwaliteit en ontwerp. Vooral de ontwerpen van Jentique uit het midden van de eeuw worden beschouwd als enkele van de mooiste voorbeelden van Britse meubelen uit die periode.