Austinsuite merk historie

Austinsuite was een Britse meubelfabrikant die in het begin van de 20e eeuw werd opgericht. Het bedrijf werd opgericht door Percy Austin, die aan het eind van de 19e eeuw in Birmingham, Engeland, begon met het maken van meubels. In 1900 verhuisde hij zijn bedrijf naar Longbridge, in de buurt van Birmingham, waar hij de Austinsuite Company oprichtte.

De vroege producten van het bedrijf waren traditioneel van stijl, maar in de jaren 1920 begon het met de productie van Art Deco-geïnspireerde ontwerpen. Dit was een tijd waarin de modernistische beweging aan kracht won en de Austinsuite Company omarmde snel de nieuwe design esthetiek.

Het bedrijf werd bekend om zijn meubelen van hoge kwaliteit, die werden gemaakt met behulp van traditionele technieken en de beste materialen. De ontwerpen waren innovatief en stijlvol, en het bedrijf kreeg al snel de reputatie een aantal van de beste meubels in Groot-Brittannië te produceren.

In de jaren 1930 bleef het succes van het bedrijf groeien en breidde het zijn productassortiment uit met slaapkamer- en eetkamermeubels. Tegen de jaren 1950 was Austinsuite een van de toonaangevende meubelfabrikanten in het Verenigd Koninkrijk geworden.

Het bedrijf bleef meubels produceren tot in de jaren 1970, maar veranderende smaken en economische omstandigheden leidden tot een daling van de vraag naar zijn producten. De Austinsuite Company ging uiteindelijk in de jaren 1980 failliet.

Tegenwoordig zijn vintage Austinsuite meubelen zeer geliefd bij verzamelaars en liefhebbers vanwege hun kwaliteit en ontwerp.