P2 Gispen faute

Ju en Ju is officieel Gispen dealer.

In 1916 werd Gispen opgericht door Willem Hendrik Gispen. Na zijn studie Bouwkunde aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen werkte hij als ontwerper bij een Rotterdamse fabriek voor siersmeedwerken. In 1916 nam hij de fabriek over. Het ontstaan van het merk Gispen; een ontwerppraktijk / producent van meubilair welk later bekent zou staan om de samenkomst van kwaliteit, esthetiek en innovatie.   

Ideeën over moderniteit, licht en transparantie met betrekking tot architectuur en ontwerpen hadden veel invloed op de benadering van ontwerpen. Ook nieuwe technieken als metalen buizen constructie/frames als basis voor meubilair had veel invloed op de het karakter van uiteindelijke ontwerpen. De fauteuils, stoelen, tafels uit deze tijd kennen wij nu als klassiekers en zijn tot de dag van vandaag zeer gewaardeerd en daarom waardevast.

In 1926 bracht Gispen zijn eerste lampen op de markt onder de naam GISO. GISO komt van Gispen & zijn eerste vrouw Anna Gisolf. Ook de ontwerpen van de lampen zijn nog zeer gewenst.

Het bedrijf was in de deccenia hierna betrokken bij de inrichting van Huis Sonneveld en de Van Nelle Fabriek in Rotterdam en ontwierp / produceerden ook in opdracht, o.a. de bekende PTT telefoon cel. Het bedrijf Gispen en zijn producten behoren tot het hoogste segment binnen de Nederlandse cultuur en krijgt internationaal veel waardering. De klassieke meubels en gebruiksvoorwerpen worden tegenwoordig ook ‘Dutch Originals’ genoemd.